Gezondheidsnieuws

Ontdek het laatste nieuws en de beste tips voor een gezonde levensstijl op onze overzichtspagina met gezondheidsnieuws. Hier vindt u een verzameling blogberichten en artikelen over alles wat met gezondheid te maken heeft, van voeding en fitness tot geestelijke gezondheid en ziektepreventie. Blijf op de hoogte van de laatste trends en inzichten en zet vandaag nog de eerste stap naar een gezonder leven.

Blog artikels 49-60 van 73

Pagina's
Sorteer op:
Wat is droge mond?

Wat is droge mond?

Droge mond is een aandoening die optreedt wanneer de speekselklieren in je mond niet genoeg speeksel produceren, met als gevolg een uitgedroogd of droog gevoel in de mond. 

Hartfalen

Hartfalen

Wat is hartfalen? Zoals het woord al doet vermoeden, functioneert bij hartfalen het hart niet goed. Het hart is een cruciale spier voor het goed functioneren van het lichaam. 

Dagje zee met kids

Dagje zee met kids

Heb jij een dagje aan de kust gepland met je kinderen? Als de temperatuur stijgt en de zon schijnt, trekken veel gezinnen naar het strand. Altijd pret, zo’n dagje zwemmen en spetteren in het water, zandkastelen bouwen en frisbeeën. Maar als je uitstap naar zee niet goed gepland is, kan deze dag al snel minder leuke ervaringen met zich meebrengen. Lees hier enkele essentiële items die je zeker mee moet nemen in je strandtas.

Dagelijks verstopte neus

Dagelijks verstopte neus

Heb je iedere dag last van een verstopte neus? Is je dagelijkse leven daardoor verstoord? Het kan erg vervelend zijn om een chronisch verstopte neus te hebben. Daarnaast is een constante verstopping ook slecht voor jouw gezondheid. Je bent namelijk kwetsbaarder voor frequente verkoudheden en sinusinfecties. De ontstoken sinussen kunnen bovendien leiden tot vermoeidheid.

Wat is ijzertekort of anemie?

Wat is ijzertekort of anemie?

IJzertekort is de meest voorkomende vorm van bloedarmoede (anemie) en betekent dat je rode bloedcellen te weinig hemoglobine bevatten. Hemoglobine is het eiwit dat zorgt voor het transport van zuurstof naar weefsels en organen.

Wat is chlamydia?

Wat is chlamydia?

Chlamydia is een seksueel overdraagbare infectie (soi), veroorzaakt door de bacterie Chlamydia trachomatis. Chlamydia is erg besmettelijk en de overdracht gebeurtdoor seksueel contact. 

Wat is slaapapneu?

Wat is slaapapneu?

Slaapapneu of het obstructief slaapapneusyndroom (OSAS) is een aandoening waarbij de ademhaling tijdens de slaap herhaaldelijk (min. 5 keer per uur) gedurende korte perioden stopt. Normaal gesproken stroomt de lucht steeds moeiteloos vanuit mond en neus in de longen. Iemand met slaapapneu stopt tijdens de slaap meer dan 10 seconden met ademen, waarna een diepe inademing volgt met zeer luid snurken of woelen.

Peesontsteking: wat kan je doen

Peesontsteking: wat kan je doen

Een peesontsteking of tendinitis is een pijnlijke blessure die vaak voorkomt. De oorzaak is een overbelasting, bijvoorbeeld door intensief sporten of een verkeerde lichaamshouding. Gelukkig zijn er ook manieren om een peesontsteking te voorkomen. Lees hier wat je het best kan doen bij een peesontsteking.

Angst

Angst

Angst is een normale reactie van het lichaam, wanneer je blootgesteld wordt aan een gevaarlijke situatie. Sommige personen zijn voortdurend of overdreven bang. De angst verstoort hun leven. Je kan hier spreken van een angststoornis.

Wat is een opvlieger?

Wat is een opvlieger?

Een opvlieger, vaak ook warmteopwelling of vapeur genoemd, is een plotseling gevoel van intense hitte waarbij je gezicht, hals en/of borst rood worden en je opeens heftig gaat zweten. 

Waarom handen wassen tot minder ziektes leidt

Waarom handen wassen tot minder ziektes leidt

De meeste ziektes veroorzaakt door bacteriën of virussen worden verspreid via de handen. Deze besmettelijke ziektes tonen het belang aan van goed gewassen handen. Je komt in contact met bacteriën en virussen via deurknoppen, toiletten, winkelwagens en in vele andere situaties. Hoe en wanneer moet je jouw handen wassen? Lees in dit artikel wat jij kan doen om ziektes te voorkomen.

Pagina's