Mepilex Border Flex Lite 4cmx5cm 10 581050

Op bestelling

Onze Leveringsmethodes:

Afhalen in onze apotheek

Lokale levering

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.

Beschrijving

Mepilex® Border Flex Lite is een dun, zeer comfortabel, absorberend wondverband met schuimkussen en border, voor niet tot weinig exsuderende wonden ook op (kleine) anatomisch moeilijke locaties.

Dit verbeterde ontwerp is voorzien van Flex® technologie waardoor het verband in 360° flexibel is. Hierdoor is Mepilex® Border Flex Lite vier keer meer comfortabel voor patiënten dan zijn voorganger (Mepilex® Border Lite). Ook zorgt de Flex® technologie ervoor dat het verband beter op zijn plek blijft waardoor minder verbandwissels nodig zijn. Mepilex® Border Flex Lite heeft net als Mepilex® Border Lite een Safetac® siliconen wondcontactlaag die niet aan de wond hecht, maar wel aan de droge huid. Deze Safetac® wondcontactlaag zorgt voor minder weefseltrauma en minder pijn bij verwijdering en voorkomt maceratie van de omliggende huid.

Gebruik
  • voor licht exsuderende wonden, zoals diabetische voetulcera
  • voor acute wonden, zoals traumatische of postoperatieve wonden
  • voor wonden op moeilijk te verbinden plaatsen, zoals de voeten, tenen, handen en vingers
  • om een vochtig wondmilieu in stand te houden – voor optimale wondgenezingsomstandigheden.
Indicatie

Voor niet tot weinig exsuderende wonden ook op (kleine) anatomisch moeilijke locaties.

Gegevens
CNK4516035
FabrikantenMolnlycke Healthcare