Lactosolv Extra Forte Caps 30

Niet op voorraad

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.

Beschrijving

Voedingssupplement met een extra hoge dosering lactase om de vertering van lactose te bevorderen in geval van lactose-intolerantie.


Productinformatie
Wat is LACTOSOLV® Extra Forte?
LACTOSOLV® Extra Forte is een voedingssupplement van hoge kwaliteit met een extra hoge dosering lactase die de vertering van lactose ondersteunt en melk en melkproducten gemakkelijker verteerbaar maakt in geval van lactose-intolerantie.

Wat is lactose?
Lactose is een natuurlijk melkbestanddeel. Deze tweevoudige suiker (disacharide), bestaat uit twee enkelvoudige suikers (of monosachariden), met name glucose (dextrose) en galactose. De enkelvoudige suikers glucose en galactose zijn voedingsstoffen die gemakkelijk kunnen worden geabsorbeerd en opgenomen door het lichaam. Om die reden wordt lactose (of melksuiker) afgebroken in de dunne darm door het enzym lactase.

Wat is lactose-intolerantie?
Bij lactose- (melksuiker-) intolerantie wordt lactose niet afgebroken in de dunne darm omdat het lactase-enzym niet in voldoende hoeveelheid aanwezig is in de darmen. De lactose komt in zijn geheel en onverteerd in het onderste gedeelte van de darm (dikke darm) terecht, waar het gefermenteerd wordt door darmbacteriën met vorming van gas.

Welke voedingsmiddelen bevatten lactose?
Bijna alle zuivelproducten bevatten lactose, maar niet in dezelfde concentratie. Kaas bevat meer lactose naarmate het verser is. Rijpe kaas (bijv. Pecorino) heeft echter een tamelijk laag lactosegehalte, maar bijvoorbeeld een hoger histaminegehalte. Melkpoeder dat vaak gebruikt wordt in bereid voedsel heeft het hoogste lactosegehalte. Soms is lactose ook terug te vinden in allerlei industrieel vervaardigde afgewerkte producten zoals slasauzen enz.

Lactosegehalte in g per 100 g

Botermelk 3,5-4,0 g
Drinkmelk (verse melk, langdurige melk) 4,8-5,0 g
Kefir 3,5-6,0 g
Room 2,8-3,6 g
Slagroom 2,0-3,6 g
Boter 0,6-0,7 g
Weidranken 2,0-5,2 g
Roomkaas (10-70 % vet van de droge stof) 2,0-3,8 g
Gelaagde kaas (10-50 % vet van de droge stof) 2,9-3,8 g
Smeerkaas (10-70 % vet van de droge stof) 2,8-6,3 g
Kaasfondue (bereid voedsel) 1,8 g
Desserten (bereid voedsel zoals pudding, rijst- en griesmeelpudding) 3,3-6,3 g
IJscrème (melk- en waterijs, frozen yoghurt) 5,1-6,9 g
Cottagecheese (20 % vet van de droge stof) 2,6 g
Yoghurt/ yoghurtbereidingen 3,5-6,0 g
Koffieroom (10-15 % vet van de droge stof) 3,8-4,0 g
Gecondenseerde melk (4-10 % vet van de droge stof) 9,3-12,5 g
Magere plattekaas 4,1 g
Melkpoeder 38,0-51,5 g
Milkshakes (bijv. chocolade, vanille) 4,4-5,4 g
Geitenmelk 4,0-4,2 g
Schapenmelk 4,4 -4,7 g

* De waarden gelden als richtlijn; ze geven gemiddelde waarden weer en kunnen variëren afhankelijk van het vervaardigingsproces van het product.

Hoe werkt LACTOSOLV® Extra Forte?
Het enzym in LACTOSOLV® Extra Forte, genaamd lactase (of ook: ß-galactosidase), converteert lactose (melksuiker) lokaal tot glucose en galactose in de darm. De vertering van lactose bevattend voedsel bij personen die lactose moeilijk verteren wordt zo op natuurlijke wijze bevorderd.

Hoe wordt LACTOSOLV® Extra Forte gebruikt?
Afhankelijk van het lactosegehalte van de maaltijd, 1-3 capsules met water innemen tijdens elke maaltijd/drank die lactose bevat. Indien u problemen heeft met het inslikken van de capsules, kan u ze ook openen en de inhoud ervan met water innemen, zonder te kauwen. Eén capsule breekt ongeveer 29 g lactose af tijdens de darmtransit, overeenkomend met ongeveer ½ liter melk.

De dosering moet individueel worden getest en aangepast, afhankelijk van de mate van lactose-intolerantie en het lactosegehalte in de maaltijd. Aangezien er verschillen zijn in de tolerantie voor lactose, moeten de betrokkenen advies krijgen over de functie van de stof in hun dieet.

Wat zijn de ingrediënten van LACTOSOLV® Extra Forte?
17500 FCC* lactase per capsule. Hooggedoseerd, vrij van kleurstoffen en vulstoffen.

Samenstelling per capsule per 2 capsules per 3 capsules
Lactase-enzym
(ß-Galactosidase)
17500 FCC* 35000 FCC* 52500 FCC*

*FCC-eenheden conform de Food Chemical Codex

Ingrediënten: maltodextrine, enzym: ß-Galactosidase (43,5 %), glansmiddel: hydroxypropylmethylcellulose, natriumchloride

Aandacht:
LACTOSOLV® Extra Forte is een voedingssupplement en kan een evenwichtige en gevarieerde voeding en een gezonde levensstijl niet vervangen. De aanbevolen
dagelijkse dosis niet overschrijden. Buiten het bereik van jonge kinderen houden. Bewaren op een koele en droge plaats.

In welke verpakkingsgrootten en doseringsvormen is LACTOSOLV® Extra Forte beschikbaar?
LACTOSOLV® Extra Forte is beschikbaar in verpakkingen van 30 capsules.

Datum van herziening van de tekst: April 2019

Verdeler België:
EG nv/sa
Heizel Esplanade b 22
1020 Brussel
www.eg.be
Bezoek ons online!
www.lactosolv.be
en leer meer over LACTOSOLV® Extra Forte en voedselintoleranties.

Details
CNK3968377
FabrikantenEG Generics & Consumer
MerkenEG
Verpakkingshoeveelheid30